ShaYUNKK..

Okeyy!! Nak cite! FINALLY!! Im with YOU my HUNNY BEE!! I <3 You my DEAR. Huhu!! Walaupun anda TAK PANDAI nak PUJUK saya kalu saya MAJUK tapi saya TAK PERNAH KESAH, sbb saya SAYANG awak. Hahaha. Walaupun yg sebenarnya bila saya majuk, saya yg KENA PUJUK awak BALIK. huh! Sebab awak MAJUK gak.hehehe. Okeyyyyy!!!! Second!! Saya tau awak sangat RAMAI SKANDAL dulu!!! Tapi skung TAK TAU laa!! Hahaha. Rasanya MCM TAK SEMPAT nak ada. Kalu dah ASIK BERKEPIT ngan saya jer..hehe.. Tak kisah la.. Kalu ada APA SALAHNYA bagi tau. Saya pun MAHU TURUT SERTA. pewwwitttt..hehe... LIST saya dh nak MASUK 2 page. hehe. TUNGGU TIME jer.. haha.. Setakat nie saya MASIH JUJUR ada dia jer la.hehe. =D. Harap BERKEKALAN.. Saya suka MAKAN AISKRIM biler JALAN-JALAN ngan awak!! Sebab dia COMEL. Saya suka BULI awak, CUBIT awak sampai JERIT!! yEAhhh!! Terbaik kn CUBITAN saya? hehe..Awak suka main VOLLEYBALL sgt! And its BORING for me! BOWLING terbaik!! Wekkk!! LIVERPOOL ur FAVOURITE team but LIVERFOOL is for me..hehehe.. Last but not least! Saya nk cakap! Awak tak la HENSEM pun, MACHO lagi la tak. Tapi awak HOWT.. okkk!!! YeKKK!! hahahaha.. =p. LAST BUT NOT LEAST lagii... Dulu saya BENCI awak, SEKARANG sy CINTA awak! Saya RINDU awak! Saya HAPPY ngan awak. But once YOU BREAK it, TRUST me! Its GONNA HURT you more than what I FEEL. Love YOU!! =).
Juz say BUHBYE to me & Im Gonna say GET LOST to you! if DONE with it.


Coretan dikala PENAT, dan BOSAN menunggu awak REPLY msg sedangkan awak disana BERMAIN BADMINTON. hehehe. =)

Zaman SEKOLAHku..

Wee...dh lame tak UPDATE blog ku ini. hehe.. Tiba-tiba teringat ZAMAN SEKOLAH yg meletup2 dulu. Haha.Baju PUTIH, kain BIRU, tudung PUTIH, kasut PUTIH..Hehehe..Nak PAKAI  lagi. Teringat plak time PONTENG KELAS, PONTENG SEKOLAH bebagai... haha.. Sangat COMEL!
COMEL + NAKAL. Hahhaa.. Kat SEKOLAH dulu BUDAK paling BAIK pun aku, paling JAHAT pun AKU. hahaha.. Agak2 camner tuh? CIKGU? Cikgu tak pernah PENING ngan aku. Sebab sy PANDAI bodek.hahaha.. Kalu PONTENG kelas, ponteng KELAS time PERDAGANGAN. Sebab tuh CIKGU KELAS. KENTAL tak saya? hehe. Lagi satu SEBAB cikgu nie pun tak berapa nak SUKA kat aku. hahaha. Aku pun tak BERMINAT ngan CIKGU tuh. CIKGU nak bawak ker CIKGU DISIPLIN? Dengan BONGKAK saya BERKATA --> Bawak la, TAK GOYANG pun. hahaha. Sebab CIKGU DISIPLIN tuh baik sangat dengan AKU ni ha.. Selalu MANJAKAN aku, Nak bawak pergi KAUNSELING? hahaha... Lagi tak TAKUT!! hahaha... Adoi.. Pernah sekali tuh nak PONTENG SEKOLAH. Time REHAT lari Ikot PAGAR BELAKANG ngan MAI. hahaha. Sekali kat belakang PENGAWAS kejar daaa!!! Hambik.. Dengan RELAX naik MOTO, dan MELAMBAI PENGAWAS tersebut. hahaha!!! Esoknya "Kak Asha!! Kenapa PONTENG SEKOLAH semalam.hishhh! Tak sampai HATI nak amik nama tau!" haha.. Baiknya JUNIOR aku nie.hehe..=p. Paling BEST, kalu aku MALAS pergi SEKOLAH, Alasan dari KAWAN2 yg JUJUR. kata cikgu "Aishah tak datang arini kenapa?" kata rakan2 "Aishah main bowling! Ada tournament cikgu!" hahaha... Olehh itu, KEHADIRAN aku walaupun belambak nak mampoi KOSONG nya kn. Tapi dihujung semua tulih BERSEBAB. hahaha.. Walaupun aku PONTENG sebab MALAS. hahaha.. TERTIPU jer CIKGU tuh. hehe.. Paling aku SUKA. Kalu TERSEREMPAK ngan KOMANDER HONG, Mesti dia akan BERHENTI and ckp "Hello my PUTERI BOWLING how are YOU? "" Okey Fine!!! Saya suke DIA. Dia BAIK & TERBAIK punya CIKGU!! heheh.. Masuk SEKOLAH dulu pukul 730am. tapi jam 725 dah TUTUP pagar. Saya nie BUDAK BAIK kn. hehehe. Pukul 740am baru SAMPAI sekolah, dan KEMUDIAN buat MUKA SEPOSEN kat adik2 PENGAWAS saya. Hahaha.. Mereka leh kata ape? Japgi nnt TRAINING BOWLING aku BULI dorunk KAW2 kalu tak LEPASKAN. Lepaskn jerla KAKAK JAHAT nie.haha.. Best kn? kn? Lagi satu FEVERET aku. POW kacang BUDAK2.. hahaha.. Adehhh.. Memang BUDAK-BUDAK aku ..hehe. I Miss All Those THING!. =)

Pengajaran : Cerita CINTA.

Ni 1 lg cter yg aku jmp msa tga2 belek home... hahahahaha.... cte ni mmg sdey bg aku... n aku harap cte ni bg pengajaran pada sesiapa pn... HARGAI DIA SEBELUM TERLAMBAT.... :) Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha.. OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan.. Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply.. Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... "SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!" Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima.. Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku... Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4... Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku.. Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas.. Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah.. Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin.. Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah.....

Surat LUAHAN seorang AYAH.

KEJADIAN BANGUNAN RUNTUH, FAIR PARK, IPOH, PERAK

02 OKTOBER 2009 - 2 MANGSA TERBUNUH

Saya bernama Mohd Norzila b Hj Abd Rahman No Kad Pengenalan 640414-05-5323 beralamat di 48 Jalan Raja Musa Mahadi, Rapat Setia, Ipoh, Perak adalah bapa kepada Allahyarham Mohd Firdaus yang terbunuh akibat runtuhan bangunan lama pada jam 9.30 malam hari Jumaat 02 Oktober 2009.

Setelah anak saya selamat dikebumikan, saya menunggu janji-janji ADUN Sg Rapat, Ketua Penerangan Negeri Perak, Gagasan Melayu Perak dan pihak-pihak yang lain tetapi hingga hari ini tidak kunjung tiba apatah lagi untuk bertanya khabar. Saya masih boleh bersabar... tetapi bila melihat tragedi Kuala Dipang seminggu selepas itu dan tragedi pelajar UTAR lemas di Kampar yang melibatkan bangsa asing hati saya mula terdetik dan bertanya mengapa ada perbezaan daripada pemimpin-pemimpin MELAYU ini dalam memberi bantuan. Adakah nyawa orang Melayu dengan rakyat India dan Cina berbeza di mata mereka ? Bukan saya irihati atas lambakan bantuan dan imbuhan kepada mereka mahu pun membawa isu perkauman. BAGUSLAH apabila kerajaan Negeri dan Pusat menjalankan tanggungjawab tetapi persoalannya kenapa anak saya yang berbangsa Melayu, beragama Islam... tidak ada sesiapa yang memberi dan menawarkan apa-apa bantuan dan sokongan sehingga hari ini. “Orang Melayu harus terima takdir kerana kita orang Islam”... Inilah yang membuatkan nyawa anak saya tidak langsung dihargai dan saya dianiayai oleh Pemimpin-Pemimpin Melayu.

Laungan keramat BELA NASIB ORANG MELAYU dan JANGAN MAINKAN ISU PERKAUMAN menjadi slogan tetapi SIAPA sebenarnya yang mempermainkan isu ini ? Saya hanya ingin mencari keadilan atas kecuaian pihak Berkuasa Tempatan (MBI) dan pihak yang melakukan runtuhan... Langsung tiada langkah-langkah keselamatan yang di ambil sewaktu kejadian. Mulut MB sendiri memberitahu saya pihak yang menjalankan kerja pada malam itu tidak mempunyai lesen dan permit untuk melakukan kerja. Tetapi saya tidak mempunyai pilihan selepas itu kerana Peguam yang mewakili saya tidak mempunyai keberanian untuk mendakwa MBI dan kes telah ditutup pada 17 Januari 2011 oleh Hakim dengan alasan dokumen tidak lengkap. Apa yang berlaku ini? Sudahlah hanya Kontraktor dan Tuan Tanah sahaja disaman... sesudah hampir 2 tahun kes ini tiba-tiba ditutup. Saya telah berjumpa dan berbincang sendiri dengan Peguam-Peguam dan pihak-pihak NGO Melayu yang lain tetapi semuanya takut dan bimbang akan PERIUK NASI yang akan tergugat bila berhadapan dengan MBI. Bukan keadilan dan amanah yang dipentingkan tetapi nikmat dunia yang dipertahankan.

Apabila mengenangkan kes yang belum selesai ini, selama setahun lebih saya tidak dapat bekerja. Saya keseorangan, mencari ke hulu ke hilir menagih simpati agar ada pihak yang tampil membantu namun tidak berhasil. Saya mendapat tahu daripada salah satu pihak NGO dalam sebuah perjumpaan hari raya puasa 2009 bahawa Datuk Bandar Ipoh telah mengeluarkan kenyataan bahawa pihak MBI dan kontraktor telah memberi pampasan kepada keluarga mangsa runtuhan dengan bantuan Ketua Polis Perak (CPO) padahal satu sen pun tidak pernah sampai kepada kami. Surat dan website aduan kepada YAB Perdana Menteri dan 3 pihak di atas serta MB Perak langsung tidak dibalas. Apa fungsi website aduan tersebut saya pun tidak tahu. Pada siapa lagi saya harus meminta tolong? Hati dan perasaan saya betul-betul sedih dan marah pada Pemimpin-Pemimpin Melayu sekarang ini. Mereka memegang kuasa tetapi menghirup darah orang melayu, mengejar kemewahan dan ketamakan dunia. Pemimpin seharusnya turun padang... menjaga dan melebihkan rakyat... bukan kantung keluarga sendiri. Pemimpin-pemimpin melayu ini sanggup menghalalkan perbuatan mereka semua terutama menindas orang melayu sendiri asalkan kedudukan, kuasa dan kemewahan ini dapat dipertahankan. Semua sanggup sehingga menjual agama. Saban tahun menyambut Maal Hijrah dan Maulidur Rasul tetapi semuanya sandiwara sahaja. Yang menjadi sunnah dan peringatan Rasul langsung tidak dihayati. Sifat-sifat terpuji Rasul dan 4 khalifah tidak diikuti. Semua acuan ikut sedap kantung sendiri sahaja dan didokong pula oleh pengikut-pengikut yang sama-sama tamak. Dari peringkat tertinggi hingga ke Jawatankuasa Kampung yang menyambut Pak-Pak Menteri... Setakat berpolitik dengan memakai Baju Melayu dan Baju Korporat yang sama kononnya menggambarkan keharmonian dan kesatuan hati.... Tak payah la!!! Rakyat pula terhegeh-hegeh bertungkus lumus membuat kenduri dan menjamu perut yang tidak berhenti kekenyangan ini. Mentaliti orang melayu mesti memberi dan menjamu Pemimpin sebaik-baiknya. Kekanda PM pertama kita pernah berkata, “yang orang kaya dahulu masuk politik sanggup jadi papa kedana”. Sekarang orang miskin ceburi politik boleh menjadi kaya raya.

Jangan tuduh atau kata saya emosi! Jika anak sendiri “dibunuh” begini cara dan sistem keadilan tidak berpihak pada anda walau pun semua kebenaran telah terbukti, APA YANG PATUT SAYA BUAT ??? Saya tidak mendapat pertolongan dan perhatian hanya kerana saya orang melayu miskin yang tidak berpengaruh dan tidak berpolitik. Hati dan perasaan saya ingin mencari keadilan dan meneruskan hidup dengan tenang dan menunggu dijemput Ilahi. Tetapi bagaimana saya harus mencari ketenangan jika hari-hari di kaca TV dan media cetak melihat mereka yang menggunakan pengaruh politik menahan saya daripada mencari keadilan? Saya tidak sanggup mengaminkan doa untuk Pemimpin-Pemimpin ini. Bagaimana harus saya memohon kesejahteraan PEMIMPIN-PEMIMPIN DAYUS, MUNAFIK DAN PENUH DENGAN KEPURA-PURAAN ini? 

Dalam isu Teoh Beng Hock, PM berkata keluarga mendiang memainkan isu politik dan tidak mahukan kebenaran. Bagi kes anak saya pula kebenaran di pihak kami tetapi banyak pula tangan-tangan Melayu yang menghalang. Janganlah harap semua harta dan kemewahan dunia ini dapat di bawa masuk ke lubang kubur anda semua kelak. Tetapi satu perkara saya boleh jamin... kepalsuan dan pengianayaian anda semua pasti dibalas oleh Allah SWT.

Banyak lagi kepincangan yang saya hadapi berhubung dengan Pemimpin-Pemimpin ini. Kalau sudi datanglah temui saya boleh saya terangkan lagi. Rumah saya berhadapan dengan pintu Masjid Sultan Yussuf, Rapat Setia sentiasa terbuka.

Saya ingin menasihati orang–orang melayu yang lain... Carilah rezeki yang halal, jagalah keluarga sendiri dan pastikan kita berpegang kepada amanah yang ditinggalkan oleh Rasulullah. Tidak payah bergelumang dengan PENIPU, DAYUS DAN MUNAFIK MELAYU DI ATAS.

ADAKAH NASIB DAN PERTOLONGAN YANG SAYA NANTIKAN AKAN TIBA ?

Sebarkanlah risalah dan kepedihan saya ini agar menjadi iktibar akan nasib ORANG MELAYU DI DAERAH IPOH, PERAK. Hanya doa yang dapat saya balaskan dengan pertolongan saudara saudari semua. Assalamualaikum...


Feeling GUILTY. Not my INTEND at ALL.

Bukan NIAT aku nak bagi kau KECEWA. 
Bukan NIAT aku nk jadi WINNER dlm GAME tuh. 
NIAT aku mmg UNTUK MEMBANTU dan bukan untuk 
TIKAM DIBELAKANG. 
Yang aku MAHUKAN kau TAHU siapa DIA.
Sbb aku TAHU siapa DIA, & aku kat sini TERIMA SEADANYA dia.
Bila banyak PERKARA yang jadi aku MINTA untuk kau tanya 
HATI ke HATI antara KAU & DIA dan tentang aku yg MASIH ada 
dalam HATI dia. 
Tapi kau tanya BUKAN di TEMPAT & MASA yang BETUL. 
I GUEST?. Sory
Dia yg MENCARI aku. 
Bukan AKU. 
Dan Kalu BUKAN dia JODOH aku. 
Aku TERIMA.


p/s : Im sorry. Its not my INTEND at ALL. Its a FATE. Not a REVENGE. Forgave me for HURTING your FEELINGS. Aku masih ada PERASAAN dan tau rasa SAKIT pada diri kamu tuh. Sbb tuh WUJUDnya Post nie. Dont JUDGE me WRONG.
-AshaJamil-

Mini COOPER ku..

Adik wit the MINI COOPER. =)
Haaa..nak CITE lagi nie.. Last FRIDAY, Lepas lik KEJA, terus amik ADIK NYNA saya kat SPA kakaknya di MANJUNG. Jalan-jalan ngan dia, kat BILION, pastuh g TESCO nk tuggu BUAH HATI lambar benor.. Tujuan UTAMA!!!! MINI COOPER!!!! yEAAHHH!!!! Mentang-mentang dapat GAJI. haha. Pergi MASUK TESCO dan menuju ke arah BAHAGIAN TOYS okkk!!! haha.. MINI CONTROL MINI COOPER!!! tuh diaaa!!! Pilih-pilih ngan ADIK pergi la BAYAR. Pastuh g MAKAN ngan dia. LAPOOOO BENOORRRR!!! haha.. Then balik umah BOS kuu.. Siap-siap MANDI, KUAR BALIK ngan ADIK. Amik KEKASIH HATI di RUMAH!!! Yey!! JUMPA sayaanggg saya!! =D. Pastuh g SITIAWAN makan ngan B! & my DEAR LIL SISTA!!!! Luv BOTH of YOU!!! Then, ajak B pergi MARINA ISLAND!!! Adik & Asha nak MAIN keta MINI COOPER baru beli tuh!! hehe.. Adik ECXITED bukan main!! hehe.. Pastuh sampai sane BUKAN MAIN SONOK haa MELAYAN benda alah tuh. Padahal MAINAN budak-budak yg DILAYAN oleh KANAK-KANAK TERENCAT. haha.. Siap beli BEKAL lagi. Haha!! BEST sgtt!!! Adik sampai BELI keta tuh SEBIJIK plak. Haha.. TERBAIK!! Boleyh MAIN  sama-sama!! auuwwww!!!