Pity Them.

Hehe.. 4 me this the fanniest thing i ever had in my life. Tapi berbangga dengan sikap mereka yg sangat BERSATU HATI dan ape ek..KEAKRABAN kowt. Dei pundeva2 semua. Yang bermasalah nyer bkn kamu, kamu, kamu dan kamu kamu semua. Nape la yg KELAM sgt nk ADD sy ASHAJAMIL yg ordinary gurl dan kurang hajar, perampas bagai nie into ur FB ACCOUNT! Bodo!! nk usha2 page gua ape pasai? Hehe.. Nak tau x? yg create that prob is ur BAKAL IPAR or KWN BAIK u all. I nie mmg la ex dia. N i noe his intend act wahai kakak2 yg CUN sgt dan BAIK NAK MAMPOS  Der gua kenal dia DER. Cuba korunk tuh rilax kn diri boleyh x? Tuan punya badan pn xkelam tau. Hehehe. Yg laki tuh pn ntah kmana gua xtau la. Gua dh cuba cara baik smua dh. Tak MAKAN SAMAN. Mungkin sbb dia rase dia SALAH. Its ok SYG. Sayang nie pun TAK KISAH. Cuma biler ade manusia yg sebegini yang buat gua punya hati panas!!! Suro gua grow up  bagai?? Korunk yg kelam ADD gua tuh GROW UP la dei. Kalu korunk tuh dh cukup matang, u noe how to settle it. Bkn cara ADD gua nk usha2.Yang ptt KORUNK buat menasihati KERABAT anda. Bkn kelam kabut begini. Sattle dlu ngan BOTH of THEM. Baru la cari AshaJamil. Get noe the ACTUAL PROB n comes from WHOM? Aku Manusia yg hanya melayan rakan2 ku.Bt cmnie of course la aku tau korunk nk try TAU SAPE GUA NIE??? knn3 kn2.Gua MANUSIA la weyh. Salah ke AshaJamil posted u ALL wall TAGGED. Tak salah pn sebenanye. Hehe. Sbb yg MENGEADD gua KORUNK. Aku tuan rumah melayan TETAMU tak dijemput jer. =). Relax yer wahai kamu2 yg dikasihi sekalian.Ape la...

*Btw : pada kerabat2 nie yg bace blog gua yg interesting nk mampos nie, tak payah kelam2 nk kutuk plak. U ALL xtau cerita nie tuk sape, n ape jadi, n ape n ape la jgn kelam nk JUDGE gua. Dah tau cite nt br BOLEH KELAM nk merepek k syg2 smua. 
TIRED of this WORLD!!!!
I HATE my LIFE now!!
I LOVE yoU!!
I NEED yOu!!
But its GONE!
Im THINKING of YOU days & night!
My LIFE is EMPTY!
But Im STRONG. is it? hurmm..

*who?? ask urself. then u get the answer

25 November 2010.

Matahariku, melepaskan Bintang nya OFFICIALLY smlm, setelah CINTA itu digantung hampir 2 bulan. Walaupun sakit menaggung perasaan itu, tapi aku happy, sbb dia dah berubah xseperti dulu. Tanpa ade setitik air mata dari matanya membasahi pipinya melepaskan aku. Maksudnya kau benar2 kuat SAYANG melepaskan aku. kau tak macam dulu lagi. Kau berubah menjadi seseorang yang lebih matang dan bercita-cita.Walaupun aku rase hancur, jatuh, tapi aku xakan merayu utk pinta kau kembali kepadaku. Aku selalu mengharapkn perubahan itu saat kau dan aku masih bersama, tetapi saat itu kau sangkakan aku hanya manusia yg memilih harta, darjat, malu dengan diri kamu & xterima kamu seadanya. =(. Aku redha, dan aku bahagia kau bahagia dengan dia kekasih kamu yang baru. =)

Puaskah..

Dedicate Specially for :
Azwan Adha Fuad Bin Samsuddin

Puaskah kau lukaiku
Puaskah kau sakitiku
Puaskah khianatiku
Puaskah hoo... Sayangku

Di manakah nuranimu
Di mana akal sehatmu
Sekarang kau campakanku
Setelah kau dapatkanku

Reff:
Mungkin hanya bila ku mati
Kau 'kan berhenti 'tuk menyakiti
Sampai kapan aku begini
Terus begini
Terus engkau lukai

Ingatlah saat yang lalu
Saat kau peluk diriku
Tapi kini semua lalu
Kau tega khianatiku

Our Last MOMENT!

Hey guys!! tonight was our last night being together for about 1 year!! Gonna miz u a lot esp; Kak Ann, Kak Dayah, Fira, Aida n Ain. Td together2 ngan dorunk wat BBQ. Banyak sgt kenangan kita bersama kat dalam rumah. Pahit manis telan sama2. Hehe.. Tdo hotel time Fira sakit. Kakak2 n yg lain2 sgt ambil berat if ktorunk sakit, or ade problem. Best sgt being with you. Hope that this MEMORY will stay together in our BOX OF MIND! thnks kakak2. N harap diampunkan kalu ade tkasar bahasa, tcaci, tekecik hati. YOU ALL THE BEST!! TERBAIK!! =)

Hey Romeo..

Ngee.. This guy pernah jd my "MrRomeo" hehe.. That time his my everything. Orang dia tinggi, kurus n dia slalu prasan muka dia mcm Vocalist BUNKFACE. yekkk!!! perasan nyer.. Mase time couple ngan dia dolu2 dia tak suke mara Asha, sbb dia xreti mara. hehe..kidding.. ntah xtau nape dia xsuke mara.But suke simpan perasaan JELES dia biler Asha kuar ngan kwn2 laki.hehe For me, dia nie xla sweet mane pn, but syg sgt kat dia dulu. hehe. nk kate pandai pujuk xde pn. Setiap kali Asha majuk hampeh dia nk pujuk. But something happen btw us biler ex Asha yg lame kembali balik. Asha juz tggal kn dia mcm tuh jer dgn bersebab la. (xperlu mention kat cni). and leave him ALONE. Dalam hati rase TAK SAMPAI HATI sgt kat dia. Walaupun Asha tau dia bnyk skandal. huhu. From that time Asha dh jarang msg dia coz bf baru Asha nie mara. Kadang2 Asha curik2 gak msg dia. One day tuh Asha nekad nk kembali kat dia balik and I`ve told him, and he said satel kan exam smua dulu. After seminggu sattel exam Asha terus mintak break with my new bf. Then dia xnk lepaskan but Asha bekeras gak. Then dia lepaskan. Tommorrow day, Asha pergi ke Manjung, Asha msg dia, kot2 la leh jumpa ke, and nk bg tau kat dia sama about my feeling. Then suddenly msg yg dibalas dr hp dia bukan la dia tapi gf br dia. What a SAD thing I heard. Asha pun mampu wat per kn. Salah Asha gak. Biler dh mcm tuh Asha pun xcontact ngan dia dah. Then couple lik with bf Asha td. Sampai la skung so many thing happen, and dia muncul kembali and gave me a msg "MISS YOU DEAR", time tuh mcm..whatttt!!!!! OMG! and now he propose me. huh! Are u really made a decision? huhuhu.... But I have to be sincere.. I dont get in LOVE with you. But I SYG you. Its different babe. Sory.. Now I realize between LOVE (CINTA) n SAYANG. =)

Can It be Happen AGAIN?

Saat kemanisan itu dikongsi bersama, masalah dikongsi bersama, tiada keraguan antara kita. Biler terkenang saat itu, pasti RINDUKAN utk bersama kembali. Tak sangka, ape yg aku dah p
un fikirkan dari awal2 dulu terjadi jugak, walaupun aku dh ALERT dr awal. Mungkinkah kematangan umur mereka tak mengjangkaui kematangan MENTAL & IQ mereka? Apa sahaja cerita buruk tentang diri kau dari siapa pun aku terima aku tepis demi mempertahankan kau. Tapi pernah kau tau semua itu? .Aku sanggup buat ape sahaja demi kau, tapi pernah kau tau? Dari mata kau, percakapan kau, kerisauan kau terhadap dia aku dapat tau ade perasaan pada dia. Setiap kali aku tanya kau tak pernah mengaku. Kalu ikut kan hati aku, aku nk buat macam2 kat kau, tapi disebabkn aku fikir kau tuh someone special dlm hidup aku. Kau sendiri tau aku punya tahap kenakalan dan kejahatan kalu aku nk buat kan. Kenapa? ko rase xtakut sebab dia tuh "laki", hoho.. Jgn la.. Kepercayaan aku pada kau hanyalah 100% tanpa ada sangsi. Tapi kau "Who`s WORD should I Believe". Bermaksud kau xpercaya kan aku. Kadang2 aku terfikir, ape yg aku buat sampai kau sanggup buat aku mcm nie. Tiada langsung belas kasihan kau, perasaan kau pada aku... Terima kasih sebab pernah menggembirakan aku suatu hari dulu.

Aminurrasyid Abdul Manan!!!

Matahari !!
I miz YOU! Apa yg berlaku antara kita satu dugaan yg besar, walaupun sukar utk Cinta terima. Sejak kita gado dulu, tade lagi Cinta dapat layanan seperti PUTERI yg awk berikan dulu. Senyum awak, gelak awak xnampak lagi. Cinta RINDU sangat kat awak. Cinta perlukan penjelasan dari kedua2 pihak. Kenapa ada yg cuba mendiamkan diri, melenyapkan diri. Cinta xtau dimana salah Cinta sehingga ada yg tergamak tikam Cinta dari belakang. She`s EVERYTHING for me. butt...
Walaupun kita selalu gado, ade jer yg xkena, nk break la ape la, tapi xpenah sampai mcm keadaan sekarang nie. Cinta kenal awk! Awak xkan mendiamkan diri dan pergi senyapkan diri x msg walaupun awak mara cmner pun kat Cinta. Sebab biler Cinta majuk sendiri pun n diamkan diri awak mesti msg Cinta n ckp "Huh!! Cinta nie nk diam sampai taun biler nie?".. Datz y Cinta pelik biler awak diam dan MENYEPI. Cinta xtau ape yg perlu Cinta buat. Biler Cinta msg n tanya kenapa awak diam awak jawab " Syid nk focus kn pada study ", awak tuh alasan budak2 sekolah awk =(. Cinta syg sgt kat awak. Cinta tau nie semua alasan utk awak perlahan2 pergi dari hidup Cinta. Kalu diri Cinta tak diperlukan lagi, terus terang la wak..Jangan buat Cinta atau cuba gunakan Cinta. Be Gentle MY DEAR..

Once..


I do LOVE both of YOU more than everything. Did they feel the SAME?
I care their FEELING. Did they?
Did they noticed Im always be there with them in whatever matter. Did they noticed??
My dear SIS & MATAHARI do you know how am I feeling right now and onward.
Only GOD know. =)
If only I can express this feeling and let both of you read of MyHEART than they will know
 what am I feel now.
I Love Both of you so much!! <<3

Cinta.



Perempuan Berkata :

Awak! Awak awak!! 
Awak awak awak awak!!

Laki Berkata :

Yer CINTA! Yer CINTAKU!! 
Yer CINTAKU kenapa SAYANGKU..

p/s : I do LOVE you, but sometime  I do HATE you!! 
<<3

The Asha..

Haloo..Asha baru nk start berjinak2 with diz blog. Before this Asha dh ade blog but dont noe how to use it. Hahah. Malu kan. Orang dh berzaman layan blog nie. Hehe! Leceh la...Let me introduce myself. Orang panggil Asha, Ecah or Sha. Normally SHA. =). Seorang yang SIMPLE, SEMPOI maybe. hehe =D. Sportwomen past year ago. Now dah pencen. Tak ada ape yg menarik pun pasal Asha. Tak dapat nk klasifikasikan STATUS : RUMIT. hoho. Suka night life but not in KL. Bagi Asha KL satu tempat yg menyerabutkan Asha, kusut sgt! argghh.. Asha suka sangat kalu dpt hang out ngan kwn2 sekolah lama coz dorunk happening sgt. They know me well!! I Love You Guys!! Now Asha study at PUO Ipoh in course Dip in Retail Management. Asha anak ke3 daripada 3 adik bradik, BONGSU la!! huhu. Manja?? Who caress!! Asha nie sangat KEREK kalu dipandang dari sudut negatif but get know me well my dear blogger.. Confirm layan...hehe. Asha nie banyak kawan laki, so kadang2 orang mungkin mpunyai persepsi yg tepesong jauh utk Asha. Tapi Asha tak heran pun, coz its me!! Tak tau nk ckp ape dh pasal Asha. Juz follow for another comin post.. Thank you 4 reading. Have fun!!!! =)