Burfdayyyy GURLL!!


Aidaaaaa!!! haha.. seperti biasa penghuni rumah NO 49 Taman Cempaka Sari 3 pasti tidak terlepas dengan aktiviti ini sekira menyambut BURFDAY penghuni didalamnya. Salah satu pasti akan dirasai. Sama ada AIS, TEPUNG, KUNYIT atau KESEMUA NYA SEKALI. hahaha.. Sian AIDA tayunk tuh..hehe. Cam tak biasa plak.. Kau buat org kaw2 BAIK PUNYA tak per ek. hahaha. Si FIRA botol Cuka ngan KAK AN kaki LALAK!! ko bg KUNYIT + AIR. Si AIN kaki GEBANG bg AIS n KRIM KEK. Aku dapat la AIS ckit & Our SUPERB MASTERMIND tak kene pape langsung. Hahahaha!! No! no! No! no!! Tungggggguuuuuuu yer..Paham2 sendiri la ORANG nya sape KN? kn? Kn? hahaha.Seronok plak aku tgk AIDA yg bahagia giler biler aku cakap aku blanje MCD. pergghhhh!! dia makannnnn baik punya. Tak Ingat ape. Kasi dia main dulu kat TAMAN! Layan cite kat UMAH TC dulu. Theeennnnnn yyyeeeaaaahhhhh !!!!!!! Happy Burfdayyyy SYGGGGKKKUUUUUU... Amikkkk!!! MAKAN TEPUNG BAIK PUNYA!!! hahaha.. Adehh!! Dan plak dia cuah Air COKE aku nk MINUM kat BADAN aku!! Tak per!! Acara ttp dijalankan! Tiada yg MUSTAHIL dan yang bakal DILUPAKAN.. hahaha... Semua org TGK! Puasss!! LIFE abih tuk kau Aidaaaa!!! hahaha.. Untuk KAKAK yg belum kena SILA SENYUM panjang YER... Next YEAR nyer CELEBRATE cara lain plak k. Cara PROFESIONAL.hahahahha!! Anyway!! Happy Burfday Aida!!!! Ilysm!! =P

Allowances a.k.a PTPTN

Hoh..of course cite ni pasal DUIIITTTTT kn? $$$$$$$$$$$$... Nie banyak cite pasal LIFE STUDENT skung. Duit ALLOWANCE or PTPTN yg dpt tuh SIMPAN la weyh!! Hadehh!! nie tak, masuk jer DUIT tuh terus smpi ke ATM Machine. LAJU jer langkah!! Hahaha.. Kalu langkah laju pergi beli BUKU or anything yg berkaitan ngan BELAJAR tak per. Nie dh PLAN baik punyaaaa!!!! Pergi HOLIDAY ngan KWN, ngan BOYFRIEND, ngan GIRLFRIEND.. jadahnyer.. Siap beli HP baru laaaggiiiiiiiii, SHOPPING pulak laaggiii.. Dei!! itu duit PINJAMAN utk belajar. Tak perla kalu dah KAYA nak MAMPOS nak guna DUIT tuh tok JOLI pnn.. Nie jap g kalu yang LAKI dah puas BELAGAK depan GIRLFRIEND mcm anak ORG KAYA dh tade duit CARI KAWAN. PINJAM duit plak lggg.. Setan giler! Kawan pn bagi la jugak serba salah. Kalu ade yg TRUE LOVE plak, pinjam kat TRUE LOVE, padahal dh puas BELANJE GIRLFRIEND. TRUE LOVE pn CINTA punya PASAL bagi gak la. Mana nak sanggup tgk BOYFRIEND sendiri TAK MAKAN!!!! Cam BABeeeee knn! Haih. EMOSI aku. Pastuh nak bayar LIAT nak MAMPOSSS! Kalu POMPUAN plak! Sibuk nk SHOPPINGG. Belagak plak tuh, barang nk yang BRANDED jer! Ceh!!! KAYA sgt ker KAU POMPUAN!!?? haha. Dah TADE DUIT tgh sem ckp la DIET plak..haha. Yerla, dh tade duit nk BELI MAKAN!! Camtuh la LIFE of STUDENT skung. Think of FUTURE la. Dah tade DUIT, BERHUTANG. Dah la KORUNK tuh mmg BERHUTANG! BERHUTANG pulak lagi ngan GF, ngan KWN. Kalu LAKI lg BEST. Hutang ngan GF sendiri  buat MUKA TAK BERSALAH. Buat HALAL plak duit tuh. Kalu gf CKP SENDIRI DIHALALKAN takper. Nie dia SENDIRI ckp!! Ape punya "LAKI!!" poooooddaaahhhhh...

Tak PERLU!! TAK perlu.

Hayoookkkk!!! hehe.. Hey! hey!!! ngee.. ape ek.. TAK perlu!! =D. Saya tak PERLU awak lagi!!! Tak PERLU sape2 lg untuk pujuk hati saya. Sebab sy rase HATI saya tak perlu utk dipujuk!!! Hati saya HATI pakai BUANG punya. huh?? cmner tuh..ngee.. LIFE saya semakin GOOD, GREAT , GREATEST!!! hehe.. Act hidup aku mmg mcm nie pn dari dulu, bermasalah tak bermasalah ker mcm nie gak. Sampaikan "DIA" tuh dulu pkir yg aku ni tak pernah amik serius ape yg dia nk ckp. Hey!!! kenal aku dong! tuh la, xknal aku lg sbb tuh ko asik pkir aku jer slh. Sedangkan ko tuh yg bnyk slhhhhhhhhhh!!!!!!! Lagi banyak tipu aku! Tapi tak pernah nak ngaku!! Sekurang2 nyer aku buat tak bg tau bape hari jer. then MENGAKU jugak! Yang ENGKAU!! Sampai ntah la! PIKIR LA SENDIRI KALU KO BACE BLOG NIE. =). Aku rase TAK PERLU aku menangisi PERMERGIAN MU!! Sepatut nyer aku MENAGISI KEHADIRAN kau dalam HIDUP aku. Tapi xper. Itu SURATAN darinya dan TAK mungkin KEBETULAN. =D. Aku tak mintak duit nk mkan kat kau, aku tak mintak apa2 simpati dari kau so, aku rase AKU MAMPU HIDUP TANPA OWH MY LALA! =). Kau pandai berkata2, sehinggakan aku tak mampu BERKATA-KATA..haaaa..cmner tuh? hehe. Memang la kalu ko bace POST nie seolah2 aku cuba memalukan kau. But NO ONE knows. huhu... Tak NIAT pun nk memalukan, but nie cuma PERINGATAN untuk diri ku. Aku SAYANG ko.Aku SACRIFICE mcm-mcm utk MY LALA! but dia BUTA HATI!! tak nampak! Yang dia nampak NURUL AISHAH MOHD JAMIL nie jer yg SALAH! SALAH!! Taik la!! Pergi la kat POMPUAN yg BERTERUS TERANG dan JUJUR sgt tuh!! Hahaha. Aku POMPUAN gak, ada ke POMPUAN yg JUJUR dlm DUNIA nie? Ade mmg ade. But SEGELINTIR sahaja. TRUST ME!! Your RELATIONSHIP ngan datz GURL not gonna be LONG LASTING my MR LALA! trust me!! She`s too young for you. And masih JAUH arah TUJU hidup dia, dan masih PANJANG PENGLIHATAN dia TERHADAP JEJAKA-JEJAKA yg lebih hensem,macho,kaya,educated berbagai. tuh pun kalu dia berfikiran begitu. I dont noe y, Im still in LOVE with YOU. But its OKEY. Mungkin itu 1 ANUGERAH dari TUHAN untuk mencintai KAU Mr. Lala~ Aku PERCAYA, ade masanya di dunia ini kita duduk DIATAS! Tapi tiba masanya, Aku PASTI, kau duduk DIBAWAH di mana tempat aku sekarang seperti yang KAU PERLAKUKAN Mr. Lala! Dan yg aku akan PASTIKAN saat tuh Kau MENYEBUT nama "CINTA". Trust ME!!
-Always forgive u-

Jangan Tipu! Saya TAU! Saya RASA!!

Menipu DIRI SENDIRI adalah 1 KESALAHAN besar dalam HIDUP!!!!

Saya RASA, Saya TAU, Sbb sy KENAL awak.!! 

Jangan Buat Orang Yang Anda Cinta Kecewa.

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
    hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap
     menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu
    merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
    lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
    berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon
    untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
     sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat
     bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
    pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
    tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
    ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
      untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan
      mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
      baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
      Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
       yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
       di mata, jauh di hati?’

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
      mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
      kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
      bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
      mana permintaan mu.

20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
      dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
      dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari
      kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak
      pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin
      mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
      kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

p/s : SaraShaari gave me this article.AshaJamil COPY PASTE jer. 
Nk membanyakkan post kat blog nie.=)

Lebah vs Manusia.

Saat DIPERLUKAN di cari-cari LEBAH itu, Saat itu DIA segalanya, TERINDAH dimatanya, TERAGUNG dihatinya. Tapi SAAT kemanisan MADU itu telah dicuri dan diragut KAU PERGI tanpa BERFIKIR apa yang akan jadi pada lebah yg MEMBINA SARANG dan BERTUKUS LUMUS memberi MADU itu utk MANUSIA yg KEJAM. Pernah tak kau fikir PERASAAN dia? Tapi LEBAH tuh TAK PERNAH berputus HARAPAN, tetap MEMBINA SARANG yg BARU dan MENGELUARKAN MADU. Manusia tetap melakukan perkara yg sama. Pernah kau tau apa yang cuba lebah LAKUKAN utk KAMU? Yang nampak kelihatan di MATA manusia hanyalah LEBAH haiwan yg BERBISA. Hanya memberi KESAKITAN apabila DISENTUH. Tetapi kamu tak pernah fikir, KESAKITAN yang diberi apabila DISENTUH itulah yang sebenarnya bakal MENYELAMATKAN dia di suatu hari KELAK, LEBAH tuh nak menyelamatkan dirinya supaya dia boleh MENGELUARKAN madu lagi untuk MANUSIA yg kejam tadi. Kerana MANUSIA itu pasti memerlukan MADU lebah utk MENGUBATI KESAKITAN DIRINYA.

*Perempuan ibarat lebah yg sentiasa memberi yang terbaik kepada orang yg disayangi nya. Tetapi selalu disalah ertikan dan hanya nampak keburukan di mata org yg disayanginya.
*Hanya BLOGER yg membaca dari hati sahaja yang mampu faham post diatas. =)
Renung-renung dan fikirkanlah.

Dia..

Mungkin kehidupan nie banyak cabaran nyer kn. 
And I have to ADMIT diz FEELING.
I NEED Aminurrasyid Abdul Manan in MY LIFE!!
Matahari saya!!

Awak! Cinta mmg kadang2 xtahan dengan perangai awak. But awak selalu jadi SUPERHERO Cinta. Bila Awak tau  Cinta duk kat umah TC sorunk2 mlm tuh, Awak kelam kabut jugak balik dari Penang ke Ipoh. Then Awak takut Cinta risau Awak tpu Cinta lagi Awak ckp Awak balik naik Keta. Sedangkan Awak balik naik MOTO ngan Botak. Thanks sgt kt Awak n Botak. Cinta selalu ingat ape yg Awak buat kat Cinta, cmner awk treat Cinta, tapi awk slalu ingat Cinta tak pernah nmpk semua tuh.Sbb kn Cinta sentiasa kenangkan semua tuh la Cinta masih dcni.. Kalu mkn ngan awk kat kdai ker kat mane2 la msti nk kene letak kaki Cinta atas Kaki awak sebelah. Rindu sgt dat MOMENT. =). Kadang2 mlm Cinta ngan Awak melepak di Nasmir dan of course 7 Club. =D. Awak suke sgt bebel kat Cinta, hari2 plak tuh. Bebel dah la bebel benda yg same.huhu. Tapi Cinta hilang semua tuh. Mungkin ade hikmah nyer jadi mcm nie. Kenapa ade DIA diantara KITA. Awak selalu mara Cinta dengar ckp dia. Tapi Cinta pasti sikit sebanyak Awak temakan ckp dia yg bt Awak jadi mcm nie. Sekarang Cinta hanya bertemankn baju Topman Hitam AWK n bear2 yg awk bagi time burfday Cinta n of course Turtle Cinta biler nk tdo, yg mane dulu awk tepon n tggu smpi Cinta tdo then br Awak letak. =(
MOOD : Berserah.

Pity Them.

Hehe.. 4 me this the fanniest thing i ever had in my life. Tapi berbangga dengan sikap mereka yg sangat BERSATU HATI dan ape ek..KEAKRABAN kowt. Dei pundeva2 semua. Yang bermasalah nyer bkn kamu, kamu, kamu dan kamu kamu semua. Nape la yg KELAM sgt nk ADD sy ASHAJAMIL yg ordinary gurl dan kurang hajar, perampas bagai nie into ur FB ACCOUNT! Bodo!! nk usha2 page gua ape pasai? Hehe.. Nak tau x? yg create that prob is ur BAKAL IPAR or KWN BAIK u all. I nie mmg la ex dia. N i noe his intend act wahai kakak2 yg CUN sgt dan BAIK NAK MAMPOS  Der gua kenal dia DER. Cuba korunk tuh rilax kn diri boleyh x? Tuan punya badan pn xkelam tau. Hehehe. Yg laki tuh pn ntah kmana gua xtau la. Gua dh cuba cara baik smua dh. Tak MAKAN SAMAN. Mungkin sbb dia rase dia SALAH. Its ok SYG. Sayang nie pun TAK KISAH. Cuma biler ade manusia yg sebegini yang buat gua punya hati panas!!! Suro gua grow up  bagai?? Korunk yg kelam ADD gua tuh GROW UP la dei. Kalu korunk tuh dh cukup matang, u noe how to settle it. Bkn cara ADD gua nk usha2.Yang ptt KORUNK buat menasihati KERABAT anda. Bkn kelam kabut begini. Sattle dlu ngan BOTH of THEM. Baru la cari AshaJamil. Get noe the ACTUAL PROB n comes from WHOM? Aku Manusia yg hanya melayan rakan2 ku.Bt cmnie of course la aku tau korunk nk try TAU SAPE GUA NIE??? knn3 kn2.Gua MANUSIA la weyh. Salah ke AshaJamil posted u ALL wall TAGGED. Tak salah pn sebenanye. Hehe. Sbb yg MENGEADD gua KORUNK. Aku tuan rumah melayan TETAMU tak dijemput jer. =). Relax yer wahai kamu2 yg dikasihi sekalian.Ape la...

*Btw : pada kerabat2 nie yg bace blog gua yg interesting nk mampos nie, tak payah kelam2 nk kutuk plak. U ALL xtau cerita nie tuk sape, n ape jadi, n ape n ape la jgn kelam nk JUDGE gua. Dah tau cite nt br BOLEH KELAM nk merepek k syg2 smua. 
TIRED of this WORLD!!!!
I HATE my LIFE now!!
I LOVE yoU!!
I NEED yOu!!
But its GONE!
Im THINKING of YOU days & night!
My LIFE is EMPTY!
But Im STRONG. is it? hurmm..

*who?? ask urself. then u get the answer

25 November 2010.

Matahariku, melepaskan Bintang nya OFFICIALLY smlm, setelah CINTA itu digantung hampir 2 bulan. Walaupun sakit menaggung perasaan itu, tapi aku happy, sbb dia dah berubah xseperti dulu. Tanpa ade setitik air mata dari matanya membasahi pipinya melepaskan aku. Maksudnya kau benar2 kuat SAYANG melepaskan aku. kau tak macam dulu lagi. Kau berubah menjadi seseorang yang lebih matang dan bercita-cita.Walaupun aku rase hancur, jatuh, tapi aku xakan merayu utk pinta kau kembali kepadaku. Aku selalu mengharapkn perubahan itu saat kau dan aku masih bersama, tetapi saat itu kau sangkakan aku hanya manusia yg memilih harta, darjat, malu dengan diri kamu & xterima kamu seadanya. =(. Aku redha, dan aku bahagia kau bahagia dengan dia kekasih kamu yang baru. =)

Puaskah..

Dedicate Specially for :
Azwan Adha Fuad Bin Samsuddin

Puaskah kau lukaiku
Puaskah kau sakitiku
Puaskah khianatiku
Puaskah hoo... Sayangku

Di manakah nuranimu
Di mana akal sehatmu
Sekarang kau campakanku
Setelah kau dapatkanku

Reff:
Mungkin hanya bila ku mati
Kau 'kan berhenti 'tuk menyakiti
Sampai kapan aku begini
Terus begini
Terus engkau lukai

Ingatlah saat yang lalu
Saat kau peluk diriku
Tapi kini semua lalu
Kau tega khianatiku

Our Last MOMENT!

Hey guys!! tonight was our last night being together for about 1 year!! Gonna miz u a lot esp; Kak Ann, Kak Dayah, Fira, Aida n Ain. Td together2 ngan dorunk wat BBQ. Banyak sgt kenangan kita bersama kat dalam rumah. Pahit manis telan sama2. Hehe.. Tdo hotel time Fira sakit. Kakak2 n yg lain2 sgt ambil berat if ktorunk sakit, or ade problem. Best sgt being with you. Hope that this MEMORY will stay together in our BOX OF MIND! thnks kakak2. N harap diampunkan kalu ade tkasar bahasa, tcaci, tekecik hati. YOU ALL THE BEST!! TERBAIK!! =)

Hey Romeo..

Ngee.. This guy pernah jd my "MrRomeo" hehe.. That time his my everything. Orang dia tinggi, kurus n dia slalu prasan muka dia mcm Vocalist BUNKFACE. yekkk!!! perasan nyer.. Mase time couple ngan dia dolu2 dia tak suke mara Asha, sbb dia xreti mara. hehe..kidding.. ntah xtau nape dia xsuke mara.But suke simpan perasaan JELES dia biler Asha kuar ngan kwn2 laki.hehe For me, dia nie xla sweet mane pn, but syg sgt kat dia dulu. hehe. nk kate pandai pujuk xde pn. Setiap kali Asha majuk hampeh dia nk pujuk. But something happen btw us biler ex Asha yg lame kembali balik. Asha juz tggal kn dia mcm tuh jer dgn bersebab la. (xperlu mention kat cni). and leave him ALONE. Dalam hati rase TAK SAMPAI HATI sgt kat dia. Walaupun Asha tau dia bnyk skandal. huhu. From that time Asha dh jarang msg dia coz bf baru Asha nie mara. Kadang2 Asha curik2 gak msg dia. One day tuh Asha nekad nk kembali kat dia balik and I`ve told him, and he said satel kan exam smua dulu. After seminggu sattel exam Asha terus mintak break with my new bf. Then dia xnk lepaskan but Asha bekeras gak. Then dia lepaskan. Tommorrow day, Asha pergi ke Manjung, Asha msg dia, kot2 la leh jumpa ke, and nk bg tau kat dia sama about my feeling. Then suddenly msg yg dibalas dr hp dia bukan la dia tapi gf br dia. What a SAD thing I heard. Asha pun mampu wat per kn. Salah Asha gak. Biler dh mcm tuh Asha pun xcontact ngan dia dah. Then couple lik with bf Asha td. Sampai la skung so many thing happen, and dia muncul kembali and gave me a msg "MISS YOU DEAR", time tuh mcm..whatttt!!!!! OMG! and now he propose me. huh! Are u really made a decision? huhuhu.... But I have to be sincere.. I dont get in LOVE with you. But I SYG you. Its different babe. Sory.. Now I realize between LOVE (CINTA) n SAYANG. =)

Can It be Happen AGAIN?

Saat kemanisan itu dikongsi bersama, masalah dikongsi bersama, tiada keraguan antara kita. Biler terkenang saat itu, pasti RINDUKAN utk bersama kembali. Tak sangka, ape yg aku dah p
un fikirkan dari awal2 dulu terjadi jugak, walaupun aku dh ALERT dr awal. Mungkinkah kematangan umur mereka tak mengjangkaui kematangan MENTAL & IQ mereka? Apa sahaja cerita buruk tentang diri kau dari siapa pun aku terima aku tepis demi mempertahankan kau. Tapi pernah kau tau semua itu? .Aku sanggup buat ape sahaja demi kau, tapi pernah kau tau? Dari mata kau, percakapan kau, kerisauan kau terhadap dia aku dapat tau ade perasaan pada dia. Setiap kali aku tanya kau tak pernah mengaku. Kalu ikut kan hati aku, aku nk buat macam2 kat kau, tapi disebabkn aku fikir kau tuh someone special dlm hidup aku. Kau sendiri tau aku punya tahap kenakalan dan kejahatan kalu aku nk buat kan. Kenapa? ko rase xtakut sebab dia tuh "laki", hoho.. Jgn la.. Kepercayaan aku pada kau hanyalah 100% tanpa ada sangsi. Tapi kau "Who`s WORD should I Believe". Bermaksud kau xpercaya kan aku. Kadang2 aku terfikir, ape yg aku buat sampai kau sanggup buat aku mcm nie. Tiada langsung belas kasihan kau, perasaan kau pada aku... Terima kasih sebab pernah menggembirakan aku suatu hari dulu.

Aminurrasyid Abdul Manan!!!

Matahari !!
I miz YOU! Apa yg berlaku antara kita satu dugaan yg besar, walaupun sukar utk Cinta terima. Sejak kita gado dulu, tade lagi Cinta dapat layanan seperti PUTERI yg awk berikan dulu. Senyum awak, gelak awak xnampak lagi. Cinta RINDU sangat kat awak. Cinta perlukan penjelasan dari kedua2 pihak. Kenapa ada yg cuba mendiamkan diri, melenyapkan diri. Cinta xtau dimana salah Cinta sehingga ada yg tergamak tikam Cinta dari belakang. She`s EVERYTHING for me. butt...
Walaupun kita selalu gado, ade jer yg xkena, nk break la ape la, tapi xpenah sampai mcm keadaan sekarang nie. Cinta kenal awk! Awak xkan mendiamkan diri dan pergi senyapkan diri x msg walaupun awak mara cmner pun kat Cinta. Sebab biler Cinta majuk sendiri pun n diamkan diri awak mesti msg Cinta n ckp "Huh!! Cinta nie nk diam sampai taun biler nie?".. Datz y Cinta pelik biler awak diam dan MENYEPI. Cinta xtau ape yg perlu Cinta buat. Biler Cinta msg n tanya kenapa awak diam awak jawab " Syid nk focus kn pada study ", awak tuh alasan budak2 sekolah awk =(. Cinta syg sgt kat awak. Cinta tau nie semua alasan utk awak perlahan2 pergi dari hidup Cinta. Kalu diri Cinta tak diperlukan lagi, terus terang la wak..Jangan buat Cinta atau cuba gunakan Cinta. Be Gentle MY DEAR..

Once..


I do LOVE both of YOU more than everything. Did they feel the SAME?
I care their FEELING. Did they?
Did they noticed Im always be there with them in whatever matter. Did they noticed??
My dear SIS & MATAHARI do you know how am I feeling right now and onward.
Only GOD know. =)
If only I can express this feeling and let both of you read of MyHEART than they will know
 what am I feel now.
I Love Both of you so much!! <<3

Cinta.



Perempuan Berkata :

Awak! Awak awak!! 
Awak awak awak awak!!

Laki Berkata :

Yer CINTA! Yer CINTAKU!! 
Yer CINTAKU kenapa SAYANGKU..

p/s : I do LOVE you, but sometime  I do HATE you!! 
<<3

The Asha..

Haloo..Asha baru nk start berjinak2 with diz blog. Before this Asha dh ade blog but dont noe how to use it. Hahah. Malu kan. Orang dh berzaman layan blog nie. Hehe! Leceh la...Let me introduce myself. Orang panggil Asha, Ecah or Sha. Normally SHA. =). Seorang yang SIMPLE, SEMPOI maybe. hehe =D. Sportwomen past year ago. Now dah pencen. Tak ada ape yg menarik pun pasal Asha. Tak dapat nk klasifikasikan STATUS : RUMIT. hoho. Suka night life but not in KL. Bagi Asha KL satu tempat yg menyerabutkan Asha, kusut sgt! argghh.. Asha suka sangat kalu dpt hang out ngan kwn2 sekolah lama coz dorunk happening sgt. They know me well!! I Love You Guys!! Now Asha study at PUO Ipoh in course Dip in Retail Management. Asha anak ke3 daripada 3 adik bradik, BONGSU la!! huhu. Manja?? Who caress!! Asha nie sangat KEREK kalu dipandang dari sudut negatif but get know me well my dear blogger.. Confirm layan...hehe. Asha nie banyak kawan laki, so kadang2 orang mungkin mpunyai persepsi yg tepesong jauh utk Asha. Tapi Asha tak heran pun, coz its me!! Tak tau nk ckp ape dh pasal Asha. Juz follow for another comin post.. Thank you 4 reading. Have fun!!!! =)